Voice it 2018

14.11.2018

На тазгодишното издание на форума "Voice it 2018: Решаваме с децата", ученици и тийнейджъри ще дискутират теми, които ги вълнуват, и ще се чуе тяхното мнение по важни въпроси, касаещи правата им!

Събитието ще се проведе на 20 ноември 2018 г., вторник, между 14:00 и 17:15 ч. в Античен комплекс „Сердика“, известен още като „Ларгото“.

Темата на форума тази година, която беше избрана от децата от Младежка мрежа „Мегафон“, е сексуалното здравно образование – какво представлява, как изглежда в България, какво е необходимо да се промени.

Включете се в дискусията за смисъла, формите и нужните промени в тази така важна област, живо интересуваща младежите и децата.

В края на събитието - "Пазар на идеи“ – изложение на организации с различни проекти, програми и практики, свързани с правата на децата, правото на мнение и сексуалното здравно образование, които ще представят своята работа ще включат децата в ангажиращи и продуктивни дейности. Част от изложението ще бъдат и четири интерактивни станции, които чрез различни сетива и похвати ще провокират участниците да разсъждават върху основните теми на форума.

Voice it създава пространство за среща между ключови засегнати страни по проблемите на децата и техните права: около сто деца в юношеска възраст с интерес към темите и форматите на събитието, специалисти от различни организации, работещи за и с деца, и държавни институции.

Събитието се стреми да въвлече тези групи в продуктивен диалог за бъдещето на политиките, дейностите и практиките, насочени към децата и техните права.